ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Επειδή το γνήσιο αλάτι Μεσολογγίου είναι ένα από τα καλύτερα και υγιεινότερα αλάτια στο κόσμο στην αγορά κυκλοφορούν αλάτια που αναγράφουν ότι είναι φυσικό αλάτι Μεσολογγίου αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Είναι αλάτια απο διάφορες αλυκές, πολλά είναι ορυκτά , επεξεργασμένα με χημικά πρόσθετα όπως ανθρακικό νάτριο (Το ανθρακικό νάτριο μπορεί να είναι επιβλαβής αν είναι σε στερεά μορφή ή σε μεγάλη ποσότητα )  άλλα είναι και εισαγόμενα από χώρες της ΑΦΡΙΚΗΣ που περιέχουν πρόσθετα ακόμη και επικίνδυνα χημικά όπως σιδηροκυανιούχο κάλιο. ( Η χρήση διαλύματος σιδηροκυανιούχου καλίου παραμένει απαγορευμένη στις Η.Π.Α ) .  Σε μεγάλες ποσότητες τα πρόσθετα αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας .  Ιωδιούχο αλάτι που συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα τροφίμων, σημαίνει βιομηχανικό επεξεργασμένο αλάτι, απογυμνωμένο από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά  όπως ιχνοστοιχεία μέταλλα ιώδιο  κλπ και είναι ακατάλληλο για τον άνθρωπο. Το αλάτι αυτό  μετά επαναπροστίθεται με πρόσθετα και διατίθεται για κατανάλωση.  Δυστυχώς οι αλυκές Μεσολογγίου παρ όλο που διαθέτουν ISO & HASP δεν φρόντισαν το προϊόν να είναι ΠΟΠ με αποτέλεσμα ανεξέλεγκτα να κυκλοφορούν αλάτια που αναγραφούν ότι είναι αλάτι Μεσολογγίου χωρίς να είναι. Τα καταστήματα ηθελημένα η άθελα  εξαπατούν το αγοραστικό κοινό επειδή η τιμή αγοράς είναι χαμηλότερη. Αυτό μπορεί να επισύρει κιρρώσεις για τα καταστήματα που διαθέτουν τέτοια προϊόντα και τα προβάλουν σαν φυσικό ανεπεξέργαστό αλάτι Μεσολογγίου.





Πως ξεχωρίζουμε το ΓΝΗΣΙΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ?
1. ΧΡΩΜΑ . 
Το φυσικό αλάτι Μεσολογγίου διαφέρει στο χρώμα , είναι λίγο πιο σκούρο από τα επεξεργασμένα αλάτια και δεν έχει διαφάνεια είναι θαμπό. Τα πολύ λευκά αλάτια, αυτά που μοιάζουν με διάφανο κρύσταλλο είναι επεξεργασμένα ή ορυκτά. Σε καμία περίπτωση το αλάτι Μεσολογγίου δεν έχει χρώμα ελαφρώς καφέ, αν έχει είναι ορυκτό με πρόσμιξη μετάλλου που έχει οξειδωθεί.   
2. ΓΕΥΣΗ .
 Η γεύση στο γνήσιο αλάτι είναι πολύ πιο λεπτή, διαφορετική και πιο νόστιμη ειδικά η ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  «ο άνθος»  έχει λεπτή γεύση και με λίγη ποσότητα προσδίδει ξεχωριστή νοστιμιά στις σαλάτες και στα φαγητά που μπορεί να καταλάβει ο καθένας .
3. ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ .
 Το γνήσιο αλάτι Μεσολογγίου διαλύεται εντελώς και δεν αφήνει κανενός είδους ίζημα σε αντίθεση με τα αλάτια που περιέχουν πρόσθετα που αφήνουν κατακάθια. 
4. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ . 
Φροντίστε οι προμηθευτές σας να μπορούν να σας προσκομίζουν παραστατικά αγοράς που θα αποδεικνύουν την τακτική προμήθεια αλατιού από τις Αλυκές Μεσολογγίου και όχι από άλλες αγορές ή άλλες αλυκές.
5. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  
Προτιμάτε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και συσκευάζουν το αλάτι στο Μεσολόγγι. Τα υψηλά μεταφορικά είναι ένας παράγοντας που αποφεύγουν κάποιες  εταιρείες εκτός Μεσολογγίου και χρησιμοποιούν αλάτια άγνωστης προέλευσης βαφτίζοντας τα,  παράνομα αλάτι Μεσολογγίου.
    Η επιχείρηση μας με παρουσία στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο από το 1912 έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους πελάτες της .                                                                        
Σας προσφέρουμε «Αλάτι Το Μεσολογγίτικο» και τον γνήσιο "Μεσολογγίτικο Ανθό¨είναι γνήσιο, φυσικό, ανεπεξέργαστο, υγιεινό αλάτι Μεσολογγίου που εξασφαλίζει εσάς και τους πελάτες σας για την γνησιότητα των προϊόντων σας.
                                                      


 ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ << Το Μεσολογγίτικο>>
Από τα  ANCIENT GREEK PRODUCTS – ΟΙΔΕΑ market
 ΤΗΛ. 2631023948 
 E-mail : ancientgreekproducts@gmail.com
 WS :  https://ancientgreekproducts.blogspot.com/
  

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *