Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα

1 κιλό περίπου γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς κεφάλια και ουρές

6 κ.σ. ελληνικό ούζο.
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τριμμένη φρέσκια ντομάτα
2 κ.γ. μείγμα θαλασσινών ANCIENT GREEK PRODUCTS
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη ελληνική φέτα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τοποθετούμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ με τις 3 κουτάλιες ούζου και τις βάζουμε  στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι δύο ώρες.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά  το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι , σοτάρουμε  το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το μισό σκόρδο, συνεχίζουμε  με  την ντομάτα και σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε  το μείγμα θαλασσινών ANCIENT GREEK PRODUCTS. Μαγειρεύουμε  για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία  μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού από τις ντομάτες.



Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε  με το υπόλοιπο σκόρδο. Όταν οι γαρίδες γίνουν ροζ, προσθέτουμε τις  υπόλοιπες 3 κουταλιές ούζο προσεκτικά, καθώς μπορεί να ανάψει το αλκοόλ . Προσθέτουμε  τις γαρίδες και τους  χυμούς τους στη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Τελειώνουμε με  το μαϊντανό και τη θρυμματισμένη φέτα.
_________________________________________________

Shrimp Saganaki with Ouzo and Feta Cheese

1 1/2 pounds shrimp, shelled and deveined, heads and tails on
6 tablespoons Greek ouzo.

4 tablespoons extra virgin Greek olive oil
1 large  onion, finely chopped
2 garlic cloves
2 cups grated fresh tomato 
2  teaspoons mix for seafood ANCIENT GREEK PRODUCTS
1 cup crumbled Greek feta
2 tablespoons finely chopped parsley

Place the cleaned shrimp in a mixing bowl with the three tablespoons of ouzo and chill for 15 minutes or up to two hours, until ready to use.

Heat the olive oil over medium heat in a large, deep frying pan. Sauté the onion until wilted. Stir in half the garlic. Add the tomato and bring to a simmer. Season with mix for seafood ANCIENT GREEK PRODUCTS . Cook for 15 minutes over medium-high heat, until most of the watery liquid from the tomatoes has evaporated.


In another skillet, heat the remaining olive oil over medium high heat and add the shrimp. Sear, toss with garlic, and when shrimp turn pink, spritz with remaining 3 tablespoons ouzo carefully as it may flame up a bit. Add shrimp and juices to tomato sauce and cook for a few minutes . Stir in the parsley and add crumbled feta.

.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *