Επιπτώσεις στην υγεία μας από τη χρήση του εμπορικού αλατιού






Η εκτεταμένη επεξεργασία το εμποδίζει να αναμιχθεί με τα υγρά του ανθρώπινου σώματος με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι χημικές και μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Το κοινό αλάτι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, νεφρική υπέρταση, σχηματισμό χολόλιθων, παχυσαρκία και κυρίως αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Άτομα με υπέρταση έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο, και κυρίως εγκεφαλικό.

Αντίθετα το ανεπεξέργαστο μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι έχει  θετική επίδραση στις λειτουργίες του οργανισμού:
ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
- Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση του αίματος σε συνδυασμό με το νερό και δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών.
- Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς.
- Δυναμώνει τα οστά και εμποδίζει την οστεοπόρωση και τις κράμπες. 
- Είναι σημαντικό για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό.
- Συντελεί στο καθαρισμό των πνευμόνων από τη κολλώδη βλέννα.
- Συντελεί στη θεραπεία της καταρροής και της συμφόρησης στη ρινική κοιλότητα.
- Είναι ισχυρό, φυσικό αντιισταμινικό.
- Συντελεί στη πρόληψη της σιελόρροιας, και προάγει το καλό ύπνο.
- Συντελεί στη πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας.
- Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ερωτική διάθεση.
- Συντελεί στη πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια.
- Εξουδετερώνει την υπερβολική οξύτητα ιδίως από τα εγκεφαλικά κύτταρα.
- Είναι απαραίτητο για τη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στα κύτταρα, βοηθώντας στην ανοσοαπόκριση, τις αλλεργίες κ.α.
- Συντελεί στο καθαρισμό και την αποτοξίνωση της γαστρεντερικής οδού.
100% Ανεπεξέργαστο Φυσικό Αλάτι Μεσολογγίου

Πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το φυσικό θαλασσινό αλάτι;
Αν χρησιμοποιηθεί στη ξηρή του κατάσταση, εισέρχεται στον οργανισμό σε μη ιονισμένη μορφή, προκαλεί δίψα και δεν αφομοιώνεται σωστά.
Προσθέτουμε το αλάτι στο νερό του μαγειρέματος, ή το διαλύουμε σε μια μικρή ποσότητα νερού για να το προσθέσουμε σε τρόφιμα, σαλάτες κλπ. που δεν μαγειρεύουμε.

Τι είναι το ορυκτό αλάτι;
Δημιουργήθηκε από την ξηρασία των πρώτων ωκεανών.  Υπάρχει στην αγορά σε διάφορα χρώματα ανάλογα την προέλευση (π.χ. ροζ Ιμαλάϊων), και έχει ανάλογες θετικές ιδιότητες.
Όμως το φυσικό θαλασσινό αλάτι θεωρείται ωφελιμότερο (λόγω των μικρών ποσοτήτων ιωδίου που περιέχει) και παράγεται σε Ελληνικές αλυκές.

Είναι επικίνδυνο το νάτριο; Τι ρόλο παίζει το κάλιο;
Αν η διατροφή μας περιέχει επαρκή ποσότητα φυσικού καλίου δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη μικρή ποσότητα του νατρίου που περιέχεται στο φυσικό θαλασσινό αλάτι.
Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι όλα τα φρούτα και τα λαχανικά και κυρίως τα φασόλια, οι πατάτες, η κολοκύθα, τα βερίκοκα, οι μπανάνες, τα αβοκάντο, ο κολοκυθόσπορος κ.α.

Χρησιμοποιούμε φυσικό θαλασσινό μη ραφιναρισμένο αλάτι. Θα το βρούμε σε καταστήματα με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, σε μορφή κόκκων. Στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει «μη ραφιναρισμένο», δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο.  Έχει φυσική, έντονη γεύση, γι’ αυτό βάζουμε μικρότερη ποσότητα.

Οι φρέσκιες, φυσικές και ανεπεξέργαστες τροφές  στην καθημερινή μας διατροφή αποτελούν τη μόνη λύση για τη σωματική μας υγεία.


 Πηγή: Ένωση καταναλωτών Βόλου
http://www.enkavolou.gr/index.php/2011-04-06-21-11-26/692-2015-01-15-17-04-55

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *